Formsprutning av viktiga plastdetaljer för sopkorgar

 

 

När plastprodukter ska vara tekniktäta är formsprutning ett bra val av tillverkningsmetod. Formsprutningen kan användas för stora såväl som för små volymer. Moderna formsprutningsmaskiner jobbar på ett snabbt och automatiskt sätt. Det finns många fördelar med att välja den här tekniken när det ska skapas detaljer till produkter som sopkorgar av plast.

Varför formsprutning av plast?

Det finns flera viktiga anledningar till att många produktionsprojekt genomförs med formsprutning. Tekniken är mycket spännande. Särskilt under senare år då maskinerna har utvecklats i ett rasande tempo med många viktiga funktioner.

När mindre plastdetaljer behövs för att till exempel ge en sopkorg ett smidigt lock kan formsprutningen bli det bästa valet. En av de främsta anledningarna till detta är att tekniken är kostnadseffektiv. Priset per del som tas fram kan bli väldigt lågt. Särskilt när det rör sig om större volymer.

Det går snabbt

En annan anledning till att formsprutningen blir ett så bra val för plastdetaljer till sopkorgar är att den är snabb. En erfaren plastverkstad kan jobba på ett effektivt sätt. De hittar snabbt orsaker till möjliga stopp om dessa dyker upp. Tidsplanen hålls och slutkunden kan räkna med att få leveransen av sopkorgar i tid.

Många produkter med exakta mått

När det ska skapas detaljer till sopkorgar som kan finnas i tusentals exemplar är det viktigt att varje detalj håller exakta mått. Det går inte att chansa på att man kan bända detaljerna på plats på soptunnan bara för att de är av ett mjukare material.

Med formsprutning går det att ta fram extra många delar utan att tumma på precisionen. Med den här tekniken får man precis samma mått för varje del. Detta även då det tas fram flera delar med en omgång.

Samma verktyg kan användas igen

När ett verktyg är klart för formsprutning kommer det inte att förstöras bara för att det används. Det går att forma mer plastdelar i samma form. Det här kan man göra länge. Det kan vara väldigt bra då detaljerna kanske kommer att behövas i flera omgångar under flera års tid.

När det behövs nya soptunnor med samma mått är det bara att lägga in en ny order om samma delar. All information finns lagrad och det tar inte lång tid att förbereda formsprutningsmaskinen för samma uppgift igen.

Lätt att anpassa färg

Med plastproduktion är det lätt att hålla sig till en viss stil och färg. De delar som ska användas på sopkorgar som tillverkas separat kommer att passa perfekt. De har samma färg och konsistens som själva sopkorgen. Det är viktigt för estetikens skull.

Bra för miljön

Formsprutning anses vara en mycket miljövänlig produktionsteknik och det får också betydelse då man planerar tillverkning av plastdelar för sopkorgar. Svenska plastverkstäder kan jobba med metoder som är särskilt bra för vår natur. De har också rutiner som ökar säkerheten för anställda vilket också är viktigt.

9 Nov 2019