Sälja sopsäckar snabbt innan likvidation

 

 

 

För att kunna likvidera ett företag gäller det att lägga ner all verksamhet och se till att bolaget bara existerar som papper och pengar på ett konto. Det här kan ta lite tid och det finns olika typer av likvidation. Många tänker på konkurs då de här ordet likvidation men det är faktiskt inte sällan så att man frivilligt avvecklar ett bolag av olika skäl.

Då inventarier inkluderar en massa sopsäckar kan det vara klokt att göra något med dessa i god tid. Det finns ju till exempel möjlighet att sälja av lagret på ett effektivt sätt till exempel via nätet. Om detta inte görs i tid kommer sopsäckarna att bli över och det kan ju tyckas vara slöseri med resurser.

Likvidation innebär slutet på företaget

Det är viktigt att förstå att en likvidation av ett ab är samma sak som att det upphör att existera för evigt. Det går inte att backa när likvidationen väl är i rullning. Om du vill dra igång verksamheten igen i framtiden kommer det att kräva ny registrering av ett nytt bolag.

Likvidationen behöver dock inte betyda en trist historia så som vi ser konkursen. Tvärtom går det att göra ett smidigt avslut. Ett sätt är att ha god planering. Här är det verkligen klokt att sälja av lager i god tid för att slippa göra förhastade saker med bra produkter.

Sopsäckar behövs alltid

Just sopsäckar är inte så svåra att sälja av. Särskilt då de har ett standard format som passar både hem och arbetsplatser. Enklast är förstås att kontakta tidigare kunder och erbjuder resterande lager till ett mycket bra pris. Då går det i varje fall att få igen kostnaden för material.

Dessutom lär det finnas gott om folk omkring företaget som kan tänka sig att köpa upp sopsäckar för eget bruk. Om det bara rör ett mindre lager kan det här vara den enklaste vägen att gå.

När det handlar om mycket större mängder av sopsäckar och annat material för hantering av avfall är det möjligt att annonsera om detta online. Det går att komma i kontakt med organisationer, företag och andra som kan tänkas vara intresserade av att köpa upp ett större parti till ett vettigt pris.

En väl planerad likvidation

Att ha en plan för hur lager med sopsäckar ska hanteras är att ha en god plan för likvidationen. Detta oavsett om du själv kommer att avveckla eller om du till sist säljer det vilande bolaget med all dokumentation för snabbavveckling.

Stress är aldrig bra och därför är det viktigt att komma igång med planeringen för vad som ska göras med lager och lokaler inför en likvidation. Detta bör göras så snart som beslutet om att lägga ner fattas. På så vis kommer du att slippa stressen då slutdatum närmar sig och då slipper du också förhastade beslut som du bara förlorar på.

28 Jul 2021