Papperskorgar för arbetsplatsen

 

Att det finns plats för skräp på arbetsplatser är något som vi tar för givet men det är inte alltid som de enkla plastvarianterna fungerar. Om det är så att det finns brandrisk och att man slänger saker som kan lukta illa så är det viktigt att välja rätt typ av papperskorg som erbjuder en hygienisk och smidig användning. Här kan man säga att Brabantia papperskorgar är utmärkta för de är utformade just med tanke på ett erbjuda smidighet och säkerhet. Det här är dessutom skräphållare som ser bra ut och som därmed bidrar till estetiken i ett rum.

Bränna papperskorgar i plast eller pressa dem med kartongpressare?

Ibland är papperskorgar i plast eller metall det bästa alternativet, men inte alltid. Om ditt företag pressar sitt emballage med en kartongpressare (som inte ska förväxlas med kartongresare) för att sedan återvinna materialet kan en papperskorg i papp vara mer lämplig. På en del företag är miljöaspekterna hårt styrda. Hör med inköpsavdelningen innan du shoppar loss :-)

Brabantia papperskorgar – design
När man ser på design på skräphållare så kanske man tror att den klassiska korgen med hål är det enda som finns. Det här kanske fungerar på kontor där man mest kastar papper men det beror ju även en hel del på vad förutom pappret som hamnar i korgen. När man ser på vissa papperskorgar så blir det uppenbart att man här har tagit fram en säker och bra design för de flesta arbetsplatser. Papperskorgen från Brabantia är nämligen gjord i rostfritt stål och det gör att det blir svårt för en brand att överleva när locket är på. I sopkorgen så finns det en innerhink som man plockar ut då man ska slänga skräpet. Det här innebär att det blir lätt att hålla rent i korgen.

Då det finns risk för eld
På arbetsplatser där man slänger saker som kan leda till brand så måste man investera i brandsäkra papperskorgar. Det är viktigt att syretillförsel stryps på ett effektivt sätt för på detta sätt så kan man hindra att en brand får fart även om den väl har kommit igång i sopkorgen. Sedan är det förstås ett måste med en korg som är gjord av ett material som inte brinner och som inte kan leda till farlig rök då en brand uppstår i den. Finns det risk för eld på arbetsplatsen så är det verkligen ett måste att investera i korgar som borgar för säkerhet i alla lägen.

Hygieniskt och snyggt
Nu är det ju inte bara det där med säkerhet som spelar roll. Det vi kastar är ofta saker som kan leda till problem med hygien. Egentligen så borde korgar med hål vara förbjudna på arbetsplatser där man jobbar tätt ihop. Det räcker ju med att en person är rejält förkyld och kastar sina snorpapper i den öppna korgen för att det ska kännas ofräscht för alla som jobbar i rummet. Med Brabantia papperskorgar så kapslar man in det som kastas på ett sätt som gör att ingen blir störd av det. Man slipper dålig lukt och känslan av att skräpet är synligt. Dessutom så är det mycket trevligare för rengöringspersonal att jobba med skräpkorgar som är snygga och enkla att hantera.

 

9 May 2016